Hur man byter kuddar (muddar) på sina in-ear hörlurar från Shure

Det är ganska dyrt att köpa nya kuddar från Shure, jag har bara hittat dem på en tysk sajt som tar ganska mycket betalt för frakt. Dessutom verkar det som att man måste beställa jättemånga kuddar även fast man bara vill ha några stycken.

Nu finns liknande kuddar för bland annat Shure på highcap.se för endast 79kr.

Att byta är enkelt. På originalkuddarna sitter det ett litet plaströr som saknas på kuddarna från highcap. Men det går att använda dem ändå!

Gör såhär:

Ta först bort kuddarna från hörlurarna genom att dra och vrida samtidigt. Riv sedan loss kuddarna från de små plaströren och pilla bort alla små rester av foam och lim.

Ta sedan fram lite karlssons klister eller ”foam safe” CA-lim och kladda på lite på plaströren. Det kan nog vara en bra idé att rengöra dem först med lite t-sprit.

Tryck sedan in rören i kuddarna.

Låt limmet torka ordentligt. Trä sedan på kuddarna på hörlurarna igen genom att försiktigt vrida och trycka.

Klart!

Välkommen Telia som min nya mobiltelefonioperatör

Och hej då Tele2!

Men i praktiken är jag kund ett tag till, Tele2 kan (vill?) nämligen inte hjälpa mig att byta operatör.

Nu fortsätter sagan om telebolaget Tele2 och dess kassa supportorganisation. Jag bloggade ju tidigare om hur svårt det var att att få min nya telefon och mitt nya abonnemang Maxi Unlimited.

När väl telefonen kom och abonnemanget aktiverades och allt strul med slutfakturor på det gamla abonnemanget var klart så fungerade allt som det skulle.

Tills nu, eftersom jag bytt jobb sedan en månad tillbaka och fick ny telefon via jobbet.

Eftersom jag inte vill ha två telefoner (den nya en Samsung Galaxy S3 med Telia, och den gamla en HTC One X med Tele2 Maxi Unlimited) så vill jag nu sälja HTC:n med abonnemanget på blocket. Men jag vill ha kvar numret som jag haft sedan 1997.

Förra veckan hade jag vägarna förbi en Tele2-butik och passade på att fråga hur jag skulle gå tillväga. Mannen i butiken tyckte jag skulle kontakta supporten och beställa ett kontantkort som jag senare skulle flytta mitt abonnemang till och låta mitt gamla nummer bli ett kontant-kort. Enkelt i teorin.

Eftersom jag ändå sitter framför datorn på jobbet så gick jag in på tele2.se för att via chatt förklara mitt ärende, och på så sätt slippa telefonköer. Men icke. De har visst inte tillgång till de systemen som behövs för att göra så advancerade saker (jag skulle ha mailat Cecilia Uhr direkt inser jag nu när jag skriver detta).

Då återstod bara att plocka upp telefonen och sitta i kö tills första supportmedarbetaren svarade. Jag förklarade mitt ärende för denne trevlige man och han förstod precis vad jag ville åstadkomma, men var tvungen att koppla mig vidare till avdelningen som utförde dessa ärenden. Jag fick sitta i en ny kö några minuter och en ny trevlig man svarade. Jag fick förklara mitt ärende igen och när mannen i luren förstod vad jag menade förklarade att Tele2´s kundtjänst inte alls kunde hjälpa mig. Det skulle Comviq däremot kunna göra. ”Comviq?” undrade jag? Jag är ju kund hos Tele2.

Det var bara till att anteckna det nya numret till Comviqs kundservice och ringa dit istället. Det här med att bli vidarekopplad kanske är en lyx, vad vet jag?

När väl en trevlig dam i andra änden svarade hade jag nog lagt en halvtimme på att komma till rätt person och jag fick förklara mitt ärende. Igen.

Då kom det fantastiska beskedet att kontantkorten minsann var slut, och jag skulle få återkomma om tre till fyra dagar. Jag skulle få återkomma, inte de. Varför skulle de återkomma till mig?

Tack Tele2 för att ni gör allting så enkelt för mig som kund att få bli av med er.

Verkligen.

Skatteverket är helt värdelösa på kommunikation

Vad är e-post för något?

För några månader sedan fick jag hem ett brev med snigelpost från ett tredjepartsföretag som genomförde enkätundersökningar och telefonundersökningar på uppdrag åt företag. Det aktuella företaget var Skatteverket och de undrade hur man som privatperson och/eller företagare upplevde kommunikationen och servicen med Skatteverket.

Jag tycker att många ärenden skulle gå smidigare att lösa på andra sätt än med Skatteverkets favoritmedel papperspost vilket jag också svarade i undersökningen (det är större sannolikhet att jag kollar mailen på semestern än posten i brevlådan). Sista frågan var en ja/nej fråga där man fick svara på om man skulle vilja vara med i ytterligare en undersökning i panelform. Jag svarade ”ja”.

Igår, söndag, kom jag hem från en vecka semester i skärgården och ett brev från Skatteverket låg i brevlådan.

Det aktuella brevet var ett övervägande om ”Grundläggande beslut om årlig taxering” och hade någonting med något avdrag jag hade gjort i ett av mina företag. Jag gör inte min deklaration själv, utan det gör en redovisningsbyrå åt mig.

Det här var den 22:a Juli.

I brevet står det att jag måste höra av mig till den handläggaren på Skatteverket som skickade mig brevet senast den 27:e Juli. Jag ringde i morse (den 23:e) och personen var på semester till den 6:e augusti.

När jag återigen ringde till Skatteverkets telefon-tjosan så fick jag knappa in tre eller fyra val innan jag till slut hamnade i telefonkö och var på plats 110 som behandlades av ett fyrtiotal handläggare. Jag kände inte att jag hade tid att vänta just då.

Hur kan man på semestertider ge en privatperson ett par dagar att komma med en rättelse på deklarationen? Och hur kan man hänvisa mig som kund att återkomma till en person som är på semester?

Det ska bli kul att gå på den där panelundersökningen om den blir av…

Tele2 kundtjänst består av en enda person

Och den personen heter Cecilia Uhr.

Som man kan läsa i kommentarsfältet på mitt inlägg om Tele2´s kundservice så svarar en person från tele2 på mitt ärende. Det är till och med samma person som svarade när jag skrev om de hutlöst dyra datapriserna utomlands.

Jag tackar allra ödmjukast för att du hjälpte mig Cecilia (och även Nicklas J), men att det ska gå så långt att jag måste blogga för att få hjälp med min mobila telefoni är bara konstigt.

För andra som har problem med Tele2 kanske det kan vara idé att maila Cecilia direkt på hennes mailadress [email protected]. Får hon för mycket att göra kanske det leder till att kundtjänsten blir bättre, vad vet jag.

Jag önskar Telia välkomna som min nya leverantör om 22 månader när mitt abonnemang hos Tele2 löper ut.

Kundservicen på tele2 bättre idag än igår?

Jag slutar inte att förundras.

Som jag skrev i ett blogginlägg igår om hur man som kund kan bli misshandlad av tele2 kundservice (och för den delen vilken kundservice som helst) så beslutade jag mig idag för att kontakta tele2 igen.

Man ska se till att avsätta minst en timme för sånt här har jag lärt mig nu (bloggandet räknas inte in i den timmen, det bjuder jag på).

Först provade jag att få chatta med kundservicen, eftersom jag var så trött på att kopplas runt som jag blev igår och flera gånger tidigare (om tele2 skulle gå in och läsa det här inlägget och bestrida det jag skriver, så kan jag glatt hänvisa till att de inte för någon som helst historik i kundärendena).

Det första tre-fyra försöken resulterade i en sån här:

Anledningen till att chatten inte fungerade kanske var för att företagskundtjänstchatten hade stängt. Det är ett helt annat ämne som jag inte orkar diskutera här (men hur f#%”n kan företagskundtjänsten ha sämre öppettider än privat?).

Jag förberedde mig mentalt och tog fram telefonen och ringde till företagskundtjänsten igen.

Igår när jag ringde visste varken privatkundtjänsten eller företagskundtjänsten vad jag pratade om, men idag fick jag beskedet att mitt brev som igår inte kommit fram ändå magiskt kommit fram idag. Det hade till och med kommit fram den 11 maj.

Men varför inget hade hänt sedan den 11 maj kunde inte Nicklas J på företagskundtjänsten förklara (det har ju bara gått ca tre veckor *ironi*). Nu skulle han däremot se till att något hände och ”någon” skulle höra av sig när det var klart.

Det ska bli spännande att se vad som händer nu…

Hur mycket kan tele2 kundservice misshandla sina kunder?

Och varför stannar man som kund?

Mitt missnöje med tele2´s kundservice började när tele2 annonserade ut abonnemanget Maxi Unlimited.

Erbjudandet om abonnemanget var nästan för bra för att vara sant; 345kr i månaden i 24 månader och allt ingår. Till och med en HTC One X som i skrivande stund kostar i runda slängar 5000kr.

Eftersom jag inte hade någon bindningstid på mitt befintliga abonnemang så var det en done deal. Dock så ville jag ju behålla mitt gamla nummer, och här började en lång och svår väg genom telefonsamtal och löften.

Sheap eller sheep?Det befintliga abonnemanget var ett Volym Surf som var registrerat på mitt företag, och Maxi kunde bara tecknas som privatperson. Jag ringde och kollade med företagskundservicen om de kunde hjälpa till och de lovade med heder och samvete att det inte skulle vara några problem att teckna det nya abonnemanget på det befintliga numret och att det dessutom inte skulle bli någon uppsägningstid på det gamla abonnemanget.

Grymt hann jag tänka innan personen i andra änden ”bara skulle koppla mig till privatkundtjänsten” (har jag hört det ett par gånger nu?). På privatkundtjänsten fick jag vänta i 45 minuter innan svar, och den nya personen meddelade mig att så kunde man absolut inte göra; varken slippa uppsägningstiden eller teckna nytt abonnemang på ett befintligt företagsnummer.

Jahapp. Då var det bara följa den nya rekommendationen att köpa abonnemanget med telefon på nätet med nytt nummer, och sedan göra en portering av företagsabonnemanget till mig som privatperson och sedan switcha abonnemang på de båda numrena och säga upp det nya numret med det gamla abonnemanget. Skitenkelt i teorin…

Helt j”%€#%vla omöjligt i praktiken.

Jag och en kamrat beställde våra nya abonnemang samtidigt, fick telefonerna samtidigt och ringde kundtjänsten och frågade hur vi skulle gå tillväga. Det var bara skriva ett pappersbrev (vilket vi båda gjorde, faktum är att det var exakt samma brev fast med utbytta telefonnummer och namn) till kundtjänsten där man i detalj förklarade vad man ville ha gjort så skulle det fixas. Kompisen ringde några gånger, och efter något besked om att nu var porteringen gjord så var den ändå inte det. Han ringde igen och ett par dagar senare så var det klart.

Mitt ärende å andra sidan har tele2 inte ens hört talas om. När jag ringde i morse för att kolla statusen så fick jag prata med tre personer (de två första tog glatt emot min lägesrapport och kopplade mig sedan till nästa person som fick samma lägesrapport). Man blir ju alltid extra glad när man hamnar i en ny kö.

Jag vet inte hur många timmar det är värt att lägga på det här, men eftersom tele2 svarar på min blogg kanske det kan vara värt att skriva några rader här.

Snälla tele2 jag skulle vilja portera mitt företagsabonnemang till mig som privatperson och sedan byta abonnemang mellan mina två nummer och säga upp det nya numret med det gamla abonnemanget. Jag lovar att om ni gör det så stannar jag kvar hos er som kund dessa 22 månader som abonnemanget har kvar.

 

Jag vill kunna skicka en pdf till en fysisk brevlåda

Man kan, som den här artikeln på DN skriver, få (vissa av) sina räkningar digitalt.

Ett brev är överskådligt och enkelt och man är bara ett handgrepp ifrån kommunikationen. Man behöver inte logga in på några hemsidor för att ta del av innehållet och de flesta sparar sina räkningar i en pärm eller på något annat sätt

säger Johan Hellman som är ansvarig för affärskommunikation på Posten.

”På något annat sätt” måste betyda Google Documents, Dropbox, på sin dator, eller i någon annan molntjänst eller media.

Om det inte vore för att det faktiskt är enklare att ”logga in” än att faktiskt gå till brevlådan. Speciellt om man är utomlands.

Jag jobbar ibland åt ett företag, som jag väljer att inte nämna vid namn, vars kunder inte vill ha fakturor via mail. Personligen så tycker jag det är vansinne att jag ska lägga tid och pengar på att skicka en faktura -det är ju mycket enklare (för att inte tala om billigare, mer tidseffektivt och bättre för miljön) för mig att skicka den som en pdf i ett e-mail. Vill kunden bestämt ha den på papper så får väl han skriva ut den.

Därför letar jag nu efter en tjänst som tar betalt per utskrift och postar den till dessa kunder. Ett alternativ är postens sBrev som kostar 1 kr och 64 öre. Om det inte vore för att det dessutom kostar 55 öre för kuvert, 211 kr i startkostnad och 529 kr i månatlig abonnemangskostnad (!) enligt postens prislista. Jag gissar att det är exklusive moms.

Jag vill inte skicka brev varje månad! Jag vill skicka ett brev nu. Och kanske ett till brev någon gång i framtiden, men inte abonnera på någon tjänst.

Jag känner verkligen att jag lever på 2000-talet…

How to style table border=”1″ using css

I have a site built on OsCommerse, but afterwards modified to output nice html with modern markup to be easier to maintain. You can see the site at highcap.se

First of all OsCommerse is built using only tables a’la 1999. No DIV tags whatsoever.

To be able to use a 960 design I had to remove all tables (and they are nested everywhere in the code). It was a hard work because many php files included other php files with the code split up in an endless mess.

Next thing was to make the admin page look a little more modern. But the design here is not as important so making the code perfect was not the goal.

The admin pages also consists of numerous tables and some of them have borders and some of them don’t. I use compass and a reset for the html elements and when I begun with the work I saw that all table borders were gone.

To get the table borders back on only the tables that had

<table border="1">

was not that hard as it first seemed using CSS3.

In your CSS you identify those tables using:

table[border="1"] {
border: 1px solid #698AA6;
}

For those tables with cellpadding use this code:

table[cellpadding="5"] {
padding: 5px;
}

This works with other properties too.

Tele2 fakturerar mig för data jag inte använt och ett bestridande nekas med en sannolikhet på 99%

När jag i december åkte till Thailand visste jag att jag skulle stänga av data på min mobil eftersom det annars kostar hutlöst mycket pengar för den förbrukade data-trafiken (det skulle inte behöva vara så dyrt egentligen).

Jag mellanlandade i Istanbul och det första jag gjorde efter jag klev av planet var att stänga av möjligheten att använda data i min HTC Desire (sen sms:ade jag mamma och sa att allt var bra).

När jag 12 timmar senare kom ut ur flygplatsen i Bangkok så köpte jag ett kontant-kort som jag stoppade i min Desire och satte SIM-kortet (mitt svenska Tele2) i min gamla trotjänare tillika min reserv-telefon en Sony Ericsson K750i.

Min Sony Ericsson (SE) kan inte ladda ner data utan en giltig data-profil. Antingen matar man in den profilen manuellt och anger saker som proxy-adress och lösenord eller så kan nät-operatören skicka ut den automatiskt till telefonen (så är det på nya telefoner). Jag hade helt enkelt tagit bort alla data-profiler så att telefonen inte skulle kunna ladda ner någon data.

Den andra dagen i Thailand såg jag dessvärre ändå ikonen för internet i displayen och ringde då direkt till Tele2 för att stänga av data på mitt abonnemang -bara för att försäkra mig om att inte förbruka någon data. Men det var för sent…

Det gjorde den ändå.

132 gånger försökte min SE ladda ner dataprofilen (eller någonting annat) och dessa uppkopplingsförsök ledde till en datamängd på 6,497 MB. Med en kostnad på 90 kr/MB så blev det 643 kr +moms.

När jag fick räkningen till min internet-bank ringde jag upp Tele2 direkt och frågade om det var rätt och fick beskedet att det var det och att det enda man då kunde göra var att skriftligen lämna in en utredningsanmälan. Hon på kundtjänst meddelade mig samtidigt att de (Tele2) avslog 99% av dessa inkomna bestridningar.

Tack för kaffet Tele2.

Och tack för kaffet DTAC (den thailändska operatören) som räknade uppkopplingsförsök som datatrafik.