Välkommen Telia som min nya mobiltelefonioperatör

Och hej då Tele2!

Men i praktiken är jag kund ett tag till, Tele2 kan (vill?) nämligen inte hjälpa mig att byta operatör.

Nu fortsätter sagan om telebolaget Tele2 och dess kassa supportorganisation. Jag bloggade ju tidigare om hur svårt det var att att få min nya telefon och mitt nya abonnemang Maxi Unlimited.

När väl telefonen kom och abonnemanget aktiverades och allt strul med slutfakturor på det gamla abonnemanget var klart så fungerade allt som det skulle.

Tills nu, eftersom jag bytt jobb sedan en månad tillbaka och fick ny telefon via jobbet.

Eftersom jag inte vill ha två telefoner (den nya en Samsung Galaxy S3 med Telia, och den gamla en HTC One X med Tele2 Maxi Unlimited) så vill jag nu sälja HTC:n med abonnemanget på blocket. Men jag vill ha kvar numret som jag haft sedan 1997.

Förra veckan hade jag vägarna förbi en Tele2-butik och passade på att fråga hur jag skulle gå tillväga. Mannen i butiken tyckte jag skulle kontakta supporten och beställa ett kontantkort som jag senare skulle flytta mitt abonnemang till och låta mitt gamla nummer bli ett kontant-kort. Enkelt i teorin.

Eftersom jag ändå sitter framför datorn på jobbet så gick jag in på tele2.se för att via chatt förklara mitt ärende, och på så sätt slippa telefonköer. Men icke. De har visst inte tillgång till de systemen som behövs för att göra så advancerade saker (jag skulle ha mailat Cecilia Uhr direkt inser jag nu när jag skriver detta).

Då återstod bara att plocka upp telefonen och sitta i kö tills första supportmedarbetaren svarade. Jag förklarade mitt ärende för denne trevlige man och han förstod precis vad jag ville åstadkomma, men var tvungen att koppla mig vidare till avdelningen som utförde dessa ärenden. Jag fick sitta i en ny kö några minuter och en ny trevlig man svarade. Jag fick förklara mitt ärende igen och när mannen i luren förstod vad jag menade förklarade att Tele2´s kundtjänst inte alls kunde hjälpa mig. Det skulle Comviq däremot kunna göra. ”Comviq?” undrade jag? Jag är ju kund hos Tele2.

Det var bara till att anteckna det nya numret till Comviqs kundservice och ringa dit istället. Det här med att bli vidarekopplad kanske är en lyx, vad vet jag?

När väl en trevlig dam i andra änden svarade hade jag nog lagt en halvtimme på att komma till rätt person och jag fick förklara mitt ärende. Igen.

Då kom det fantastiska beskedet att kontantkorten minsann var slut, och jag skulle få återkomma om tre till fyra dagar. Jag skulle få återkomma, inte de. Varför skulle de återkomma till mig?

Tack Tele2 för att ni gör allting så enkelt för mig som kund att få bli av med er.

Verkligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>