Hur mycket kan tele2 kundservice misshandla sina kunder?

Och varför stannar man som kund?

Mitt missnöje med tele2´s kundservice började när tele2 annonserade ut abonnemanget Maxi Unlimited.

Erbjudandet om abonnemanget var nästan för bra för att vara sant; 345kr i månaden i 24 månader och allt ingår. Till och med en HTC One X som i skrivande stund kostar i runda slängar 5000kr.

Eftersom jag inte hade någon bindningstid på mitt befintliga abonnemang så var det en done deal. Dock så ville jag ju behålla mitt gamla nummer, och här började en lång och svår väg genom telefonsamtal och löften.

Sheap eller sheep?Det befintliga abonnemanget var ett Volym Surf som var registrerat på mitt företag, och Maxi kunde bara tecknas som privatperson. Jag ringde och kollade med företagskundservicen om de kunde hjälpa till och de lovade med heder och samvete att det inte skulle vara några problem att teckna det nya abonnemanget på det befintliga numret och att det dessutom inte skulle bli någon uppsägningstid på det gamla abonnemanget.

Grymt hann jag tänka innan personen i andra änden ”bara skulle koppla mig till privatkundtjänsten” (har jag hört det ett par gånger nu?). På privatkundtjänsten fick jag vänta i 45 minuter innan svar, och den nya personen meddelade mig att så kunde man absolut inte göra; varken slippa uppsägningstiden eller teckna nytt abonnemang på ett befintligt företagsnummer.

Jahapp. Då var det bara följa den nya rekommendationen att köpa abonnemanget med telefon på nätet med nytt nummer, och sedan göra en portering av företagsabonnemanget till mig som privatperson och sedan switcha abonnemang på de båda numrena och säga upp det nya numret med det gamla abonnemanget. Skitenkelt i teorin…

Helt j”%€#%vla omöjligt i praktiken.

Jag och en kamrat beställde våra nya abonnemang samtidigt, fick telefonerna samtidigt och ringde kundtjänsten och frågade hur vi skulle gå tillväga. Det var bara skriva ett pappersbrev (vilket vi båda gjorde, faktum är att det var exakt samma brev fast med utbytta telefonnummer och namn) till kundtjänsten där man i detalj förklarade vad man ville ha gjort så skulle det fixas. Kompisen ringde några gånger, och efter något besked om att nu var porteringen gjord så var den ändå inte det. Han ringde igen och ett par dagar senare så var det klart.

Mitt ärende å andra sidan har tele2 inte ens hört talas om. När jag ringde i morse för att kolla statusen så fick jag prata med tre personer (de två första tog glatt emot min lägesrapport och kopplade mig sedan till nästa person som fick samma lägesrapport). Man blir ju alltid extra glad när man hamnar i en ny kö.

Jag vet inte hur många timmar det är värt att lägga på det här, men eftersom tele2 svarar på min blogg kanske det kan vara värt att skriva några rader här.

Snälla tele2 jag skulle vilja portera mitt företagsabonnemang till mig som privatperson och sedan byta abonnemang mellan mina två nummer och säga upp det nya numret med det gamla abonnemanget. Jag lovar att om ni gör det så stannar jag kvar hos er som kund dessa 22 månader som abonnemanget har kvar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>