Jag vill kunna skicka en pdf till en fysisk brevlåda

Man kan, som den här artikeln på DN skriver, få (vissa av) sina räkningar digitalt.

Ett brev är överskådligt och enkelt och man är bara ett handgrepp ifrån kommunikationen. Man behöver inte logga in på några hemsidor för att ta del av innehållet och de flesta sparar sina räkningar i en pärm eller på något annat sätt

säger Johan Hellman som är ansvarig för affärskommunikation på Posten.

”På något annat sätt” måste betyda Google Documents, Dropbox, på sin dator, eller i någon annan molntjänst eller media.

Om det inte vore för att det faktiskt är enklare att ”logga in” än att faktiskt gå till brevlådan. Speciellt om man är utomlands.

Jag jobbar ibland åt ett företag, som jag väljer att inte nämna vid namn, vars kunder inte vill ha fakturor via mail. Personligen så tycker jag det är vansinne att jag ska lägga tid och pengar på att skicka en faktura -det är ju mycket enklare (för att inte tala om billigare, mer tidseffektivt och bättre för miljön) för mig att skicka den som en pdf i ett e-mail. Vill kunden bestämt ha den på papper så får väl han skriva ut den.

Därför letar jag nu efter en tjänst som tar betalt per utskrift och postar den till dessa kunder. Ett alternativ är postens sBrev som kostar 1 kr och 64 öre. Om det inte vore för att det dessutom kostar 55 öre för kuvert, 211 kr i startkostnad och 529 kr i månatlig abonnemangskostnad (!) enligt postens prislista. Jag gissar att det är exklusive moms.

Jag vill inte skicka brev varje månad! Jag vill skicka ett brev nu. Och kanske ett till brev någon gång i framtiden, men inte abonnera på någon tjänst.

Jag känner verkligen att jag lever på 2000-talet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>